Logeeropvang

LOOR. biedt logeerweekenden aan op een vaste locatie, namelijk op het mooie vakantiepark het Heijderbos van Centerparcs.

Kleine groepen

LOOR. kijkt zorgt vuldig naar de indeling van de groepen. Gebasseerd op: leeftijd, gedrag en interesses van de kinderen. 

Beweging en gezonde voeding

Niks moet alles mag! Onbewust zullen de kinderen elke dag bewegen en verantwoorde voeding krijgen.

Individuele aandacht

LOOR. vindt het belangrijk dat er wordt geluisterd naar elk kind. Zo creëren we verbondenheid en streven we naar een positieve ontwikkeling.

Waarom een logeerweekend? 

Tijdens het logeerweekend komen de kinderen in contact met leeftijdsgenoten die ook een ‘rugzakje’ hebben. Dit aspect maakt het logeerweekend ook direct speciaal; het kan de kinderen even het gevoel geven dat ze niet continu op hun tenen moeten lopen, maar gewoon zichzelf mogen zijn. Een belangrijk uitgangspunt vormt hierbij dat iedereen uniek is! Onder begeleiding van professionals zal tijdens het weekend spelenderwijs en onbewust bezig worden gegaan met de (ontwikkeling van) sociale vaardigheden.

Gedurende mijn werkzaamheden als ambulant hulpverlener heb ik gemerkt hoe veeleisend de zorg voor deze kinderen soms kan zijn voor de ouders en/of verzorgers. Dit is voor LOOR. mede de drijfveer voor het opstarten van de logeerweekenden. Het logeerweekend kan voor ouders, naaste familie en/of verzorgers dienen als een ideaal ‘oplaat moment’; hoe fijn is dat! Dit terwijl het weekend ook nog eens bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind zelf; een win-win situatie dus.

Samen werken we aan ontwikkeling!

Tijdens de weekenden wordt er door LOOR. samen met de ouders en de kinderen aan doelen gewerkt om de zelfredzaamheid te bevorderen. Dit doet LOOR. aan de hand van het persoonlijk zorgplan, dat in samenspraak met ouders en kind wordt opgesteld. Bij doelen kan onder andere gedacht worden aan;

– Sociale vaardigheden, zoals contacten aangaan en onderhouden;
– Zelfredzaamheidsvaardigheden, zoals zelf keuzes en besluiten maken;
– Omgaan met veranderingen/impulsiviteit;
– Omgaan met emoties;
– Inzicht in je eigen gedrag;
– Inzicht in andermans gedrag;
– Zelf problemen oplossen;

Wat kun je verwachten tijdens het logeerweekend?

Op de woensdag voordat het logeerweekend begint, ontvangen u en uw kind een planning met daarbij een passende thema voor het weekend. In deze planning staan onder andere de activiteiten die dat weekend plaats zullen vinden. Door dit vooraf aan te kondigen, kunt u uw kind optimaal voorbereiden op het weekend en geschikte kleding en/of andere benodigdheden meegeven voor de activiteiten. Daarnaast biedt de planning een voorspelbaar klimaat voor u en uw kind.

Bij het maken van de planning wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van de kinderen. Dit wordt op de zondag (van het logeerweekend) besproken met de kinderen. Hierbij kunnen zij kiezen uit een van de vele activiteiten die de faciliteiten op Centerparcs het Heijderbos mogelijk maken, zoals; zwemmen (met wildwaterbaan), bowlen, Jungle Dome, een grote speeltuin en nog veel meer! Ook zullen andere activiteiten georganiseerd worden zoals voetballen, tennissen en tikkertje. Op vrijdagavond, bij aanvang van het logeerweekend, wordt de planning nogmaals besproken met de kinderen en worden de activiteiten voor dat weekend met behulp van picto’s op een bord weergeven. Hiervoor is gekozen om het overzicht voor de kinderen te bewaken. Op het pictobord zullen ook allerlei andere activiteiten weergeven worden, zoals; eten, douchen, opstaan en bedtijden. 

Naast deze (sport)activiteiten vindt LOOR het ook erg belangrijk dat uw kind gezonde voeding binnen krijgt tijdens het logeerweekend. Naast het bieden van de pedagogische begeleiding is het streven van LOOR. dus ook om een stukje bewustwording van het belang van lekker én gezond eten te creëren bij de kinderen. Om dit vorm te geven werk LOOR. ook samen met een diëtiste. De diëtiste heeft specifieke kennis en ervaring in huis op het gebied van kindervoeding; zij weet precies wat de kinderen nodig hebben. Er wordt rekening gehouden met het feit dat de wensen van ouders en kinderen, maar vooral ook de behoeften (voedings-technisch) per kind kunnen verschillen!

Interesse gewekt? 

Denk je nu; dit is wat voor mijn kind(eren)?! Geef jouw kind dan op via de mail: info@loorcoaching.nl. Dan neemt LOOR. zo spoedig mogelijk contact met jou op voor een intakegesprek. Mocht je toch nog aanvullende vragen hebben over het logeerweekend, neem dan ook gerust contact op met LOOR.